Petzl Klatresele for fordekkere!

Petzl Klatresele for fordekkere!
PeelestroppT-8.jpg

En god klatresele er et must for enhver seriøs fordekksgast. Etter lengre tid testing har vi valgt å anbefale en god klatresele fra Petzl. Den er liten og lett samtidig som den har fotløkker med polstring og ikke stopper blodsirkulasjonen når du henger lenge i masten.

I tillegg til å ha en god og behagelig sele er det en del utstyr som bør være med:

Skrukarabin
En stor skrukarabin som henger foran i selen til å kunne huke seg innpå og sikre seg når man klatrer i masten.

Peelestropp
Du bør ha en peelingstropp hengende i selene. Dette er to Tylaska T-8 som er webbet sammen. Denne kan brukes til å avlaste og kan løses ut under press. Kobles direkte på brashjørnet ved spinnakerskift. Et «must-have» for å utføre raske spinnakerskifter.

Stropp
En 30 cm lang stropp permanent festet foran på selen. I enden av denne henger du en liten fallkrok med tau gjennom utløseren for hurtig utløsing. Anbefalt sjakkel er en Tylaska T-8 som er liten og lett og enkel å håndtere. Denne kan du bruke som en sikringsslynge for eksempel når du klatrer ut på spinnakerbommen.

Karabinkrok
En vanlig karabinkrok som henges i en av utstyrshempene på selen. I denne henger du en rull med elektriker tape.

Multitool
Her anbefaler vi en god Gerber. Fest en liten rem i denne slik at den kan festes rundt håndleddet ved bruk.

Tips!
Skyll selen din hver eneste dag etter seiling. Dette fjerne salt og smuss og vil forlenge levetiden på selen din betraktelige og ikke minst sikre at sømmer og stropper ikke blir skadet av saltet over tid.

Vær forsiktig når du klatrer i masten. Tenk alltid sikkerhet før resultater!

Selen og utstyr beskrevet over finner du i vår utstyrsbutikk i Leangbukta. Har du spørsmål kontakt oss på epost info@withmarine.no eller telefon 66798914.